De kartbaan in Kerpen, waar Michael Schumacher de basis legde voor zijn Formule 1 carrière, wordt gesloopt. De Erftlandring moet plaats maken voor uitbreiding van de bruinkoolwinning in Noordrijn-Westfalen.

Behalve Michael Schumacher deed ook Sebastian Vettel ervaring op in Kerpen. Evenals Heinz-Harald Frentzen, Jos Verstappen, Nico Hülkenberg, Max Verstappen en Mick Schumacher, de zoon van Michael.

De exploitanten van de kartbaan zijn al jaren op zoek naar een nieuwe locatie. Dat is niet gelukt. Ze hebben besloten om nu definitief te stoppen.

De Erftlandring sluit in 2020 definitief. “Er komt geen nieuwe kartbaan”, zegt Ralf Schumacher, broer van Michael en eveneens voormalig Formule 1 courreur, in de Kölner Express.

De exploitanten van de kartbaan hebben gezamenlijk met RWE, de eigenaar van de bruinkoolmijn, gezocht naar een geschikte nieuwe locatie. Er kon volgens Ralf Schumacher in de regio geen alternatieve plek gevonden worden die ook door bewoners in de omgeving zou worden geaccepteerd.

Ralf Schumacher noemt het spijtig dat de Erftlandring verdwijnt. “Dat is jammer. Hier sterft een traditie.”

Voor de 550 leden van de kartclub van Michael Schumacher is het einde nu een treurige zekerheid, meldt de Kölner Expres. De locatie van de kartbaan wordt nu naar schatting voor 12 miljoen euro verkocht. Een derde van het gebied behoort toe aan de kartclub, twee derde aan Michael Schumacher.

De kartclub is voornemens de verkoop van haar belang in kartbaan aan RWE te bespreken tijdens haar jaarlijkse algemene vergadering op 1 februari.

De kartbaan ligt aan de rand van het geplande mijnbouwgebied. RWE wil echter een wijziging van de grenzen van het gebied waarbinnen winning van bruinkool mogelijk is.

De familie Schumacher is volgens Sabine Kehm, manager van Michael Schumacher, geïnformeerd over de ontwikkelingen. Michael Schumacher begon zijn carrière op de kartbaan bij Kerpen.

Evenals Sebastian Vettel, die zijn carriere ook begon op het kartcircuit in Kerpen.

De Erftlandring heeft een cultstatus bij Formule 1 fans.

De vader van Schumacher was ondertussen huurder. Ook de Duitse Formule 1 racer Sebastian Vettel reed al op jonge leeftijd op het circuit.

Interview met Gerhard Noack en Ralf Schumacher over de toekomst van de Kartclub Kerpen

https://youtu.be/xkrQn4qf6VU

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.