Duitsland Vandaag blikt ieder zondag vooruit op een actuele aflevering van de traditionele Duitse politieserie Tatort. Vanavond, zondag 14 januari 2014, zendt de ARD om 20.15 uur een Weense Tatort-aflevering uit. Die Faust: een mysterieuze moordenreeks in Wenen.

Drie doden, die op beestachtige wijze vermoord zijn. Rituele moorden in Wenen? Of zelfs een hit squad?

De commissarissen Moritz Eisner (Harald Krassnitzer) en Bibi Fellner (Adele Neuhauser) hebben te maken met een absolute professional die verantwoordelijk is voor een mysterieuze serie moorden. Eerst doodt de gemaskerde moordenaar een getatoeëerde Serviër, daarna doodt hij de onopvallende Georgische werknemer (Sebastian Pass) van een grote kwekerij en tenslotte een jonge moeder.

Elke keer valt op dat de dader geen spoor achterlaat, maar wel een schokkende enscenering: hij toont spectaculair de ontheiligde lijken op plaatsen waar zich veel mensen bevinden en waardoor de politie geen bruikbare DNA-sporen kan vinden.

Rituele moorden, seksuele delicten of zelfs een hit-scan van de geheime dienst? Fellner en Eisner moeten in alle richtingen onderzoeken. Zelfs de slachtoffers, die allemaal in Wenen onder valse identiteit leefden, zijn niet duidelijk.

Wanneer onderzoekers een wederzijdse kennis van de slachtoffers tegenkomen, universiteitsprofessor Nenad Ljubic (Mišel Maticevic), die gespecialiseerd is in burgerrechtenbewegingen in Oost-Europa, komt de zaak eindelijk op gang.

Zelfs de ijskoude moordenaar zal geconfronteerd worden met een verrassing in de verwarring: hij is onopgemerkt gebleven door een mix-up die zijn perfect gecamoufleerde actie in gevaar brengt.

Plaats een reactie

reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Duitsland Vandaag!

Gelukt! Bedankt voor je aanmelding. Vanaf nu houden we je op de hoogte met nieuws uit Duitsland.